Vinter i ”varmere strøk” – se vårt flotte båthotell!

 

En lun havn. På alle måter. Også i form av et tørt og temperert båthotell. Vil du slippe å engste deg over båten din når du ser storm på værkartet, lar du den gå i hi på Åmøy.

Åmøy Havn på Vestre Åmøy ligger østvendt. Det alene gjør den til en velegnet vinterhavn. Og inne i båthotellet til Åmøy havn er det tørt, med behagelige 14 grader året rundt.

–Her er det kapasitet til å vinterlagre totalt 300 båter. Ingen båter er for små, ingen båter er for store, forteller motormekaniker Stian Flesjå, og peker opp i hyllene inne i det imponerende båthotellet.

Velger man å ha båten ute, slik mange gjør, er det flere ting å ta hensyn til.

–Tar du båten opp for vinteren og lagrer den på land, må for eksempel saltvannssystemet i motoren konserveres med frostvæske. Det kan fort bli dyrt å glemme det. Overvintrer båten i sjøen, er vanligvis ikke frost et like stort problem her i Rogaland. Men det kan være lurt å sette inn en fuktsluker eller en elektrisk avfukter, for å være på den sikre siden, poengterer Flesjå, som har vært motormekaniker i Garstad siden 2000.

Rent teknisk, er det mye som kan og bør gjøres i løpet av vinteren. For eksempel delebytter. Og det elektriske anlegges bør også etterses, i likhet med motoren.

–Har du hatt båten lenge og blitt glad i den, kan et motorbytte gi båten din et lengre liv.

Og i hvert fall en bedre pris, hvis du vurderer innbytte når du skal kjøpe ny båt, sier Flesjå.

Så bruk vinteren godt. Det du ikke har tid til, eller kan gjøre selv, kan Garstad hjelpe deg med. Hele året.

For priser og info, klikk her.