Klar for ny sesong?

 

Det er ikke snøklokkene som er det første vårtegnet – det er båteiere, som har våren i kikkerten og starter den nye båtsesongen der den andre slutter.

–Det er ikke alle som får det til, men det kan være lurt å planlegge båtsesongen lenge før den neste begynner. Tar du det tekniske i løpet av vinterhalvåret, er båten klar for det ytre vedlikeholdt til våren. Nøkkelen til suksess er å ta alle typer vedlikehold regelmessig, sier Bjarni Wangsson, motormekaniker hos Garstad på 18. året.

Mange ønsker å fikse båten selv. Noen gjør det fordi de elsker den biten av båtlivet, og vet hva de driver med – andre vil gjøre det selv for å spare penger, som isolert sett er en fornuftig tanke. Men av og til kan det dessverre bli en kostbar erfaring.

–Jeg har sett flere eksempler på at folk har skiftet olje og propell selv, som ikke har gått helt etter boken. Dermed har mye blitt ødelagt og gitt båteier store og unødvendige kostnader. Du må virkelig vite hva du gjør, ellers kan det faktisk bli dyrere å rette opp skaden egeninnsatsen førte til enn å levere båten inn og få hjelp av faglærte mekanikere, sier Wangsson.

Du vil med andre ord hverken tenke eller høre det gamle uttrykket ”å spare på skillingen og la daleren gå”. Men du kan spare tid og penger ved å be om hjelp. For Garstad kan hjelpe deg med alt, året rundt. Så er båten klar til sesongen, ikke rett før sommerferien.